Volledig scherm
PREMIUM
Muriël Simonis, raadslid voor GroenLinks in Arnhem. © Rens Plaschek

GroenLinks botst met groene actievoerders; Arnhems raadslid voelt zich bedreigd

ARNHEM - GroenLinks en demonstranten tegen de biomassacentrale in Arnhem liggen met elkaar overhoop. Raadslid Muriël Simonis van GroenLinks zegt dat ze zich bedreigd en geïntimideerd voelt door enkele actievoerders. De tegenstanders van de centrale herkennen zich hier niet in en zijn boos.

Of Simonis aangifte gaat doen, hangt af van een gesprek met de politie.

,,Het was ronduit schandalig hoe enkele personen uit de groep met tegenstanders van de biomassacentrale zich gedroegen. Ik hoorde dat ze mij wilden opwachten en achtervolgden mij in de pauzes tijdens de raadsvergadering.”

Intimideren
Volgens Simonis begon het intimideren al voor de raadsvergadering van juni. Op de agenda stond de motie van SP en Partij voor de Dieren die het college opdroeg om er alles aan te doen om de biomassacentrale van Veolia op industriepark Kleefse Waard tegen te houden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.