Volledig scherm
PREMIUM
Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, waar de biomassacentrale moet komen. © IPKW

Protest tegen centrale voor biomassa in Arnhem zwelt aan

ARNHEM - Het protest tegen de bouw van een biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem zwelt aan. Na actiegroepen van bomenliefhebbers keren nu ook woonbootbewoners in de Nieuwe Haven zich tegen de centrale waarin hout zal worden verbrand. 

De biomassacentrale van Veolia moet volgend jaar in bedrijf genomen worden. Deze wordt dan gevoed door hout dat afkomstig moet zijn uit een straal van 100 kilometer rond Arnhem.

Het industriepark krijgt dan warmte uit de centrale. Het verbranden van hout in biomassacentrales, een soort grote houtkachels, is omstreden. De Arnhemse centrale krijgt in twaalf jaar tijd 76 miljoen euro subsidie.

Ook stellen actiegroepen dat bossen worden gekapt om te worden verstookt. Biomassa geldt als een groen alternatief voor aardgas, maar critici stellen dat het helemaal niet milieuvriendelijk is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.