Volledig scherm
PREMIUM
Tuinderscentrum Bergerden © Streetview

Warmtenet voor Huissense wijken Zilverkamp en Driegaarden

HUISSEN - De wijken Zilverkamp en Driegaarden in Huissen worden mogelijk aangesloten op een open warmtenet. Lingewaard hoopt 3.300 huishoudens in de wijken te verleiden om een aansluiting op dat net te nemen.  ,,Tegen een prijs die vergelijkbaar of zelfs lager is dan de huidige gasrekening”, zegt wethouder Aart Slob.

Er ligt nu al een warmtenet in tuindersgebied Next Garden. Dat verbruikt nog aardgas en heeft een rechtstreekse verbinding met de aardgasvelden in Groningen. Jaarlijks stroomt er 25 miljoen kubieke meter gas door die leiding, maar minister Erik Wiebes (economie en klimaat) draait die kraan per 2021 dicht. Daarom laten de tuinders op Next Garden een biomassacentrale bouwen waar het warmtenet op gaat draaien. Wiebes stelt daar ruim 53 miljoen subsidie voor beschikbaar. Die centrale wordt gestookt met snoei- en afvalhout uit de gemeente zelf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe