Dit seizoen moet het gebeuren voor Frank Sturing

BLIK OP NECNIJMEGEN - Frank Sturing beseft dat dit seizoen belangrijk is voor hem. In de zomer van 2020 loopt het contract van de 22-jarige centrale verdediger bij NEC af. De Nijmegenaar zal het nu moeten laten zien. ,,Ik weet dat het nu moet gebeuren’’, zegt Sturing in de vijftiende aflevering van ‘Blik op NEC’.

Drie centrale verdedigers loste hij dit seizoen al af. Eerst verdrong Sturing zijn collega Cas Odenthal uit de basis, daarna verving hij de geblesseerde Josef Kvida tegen Cambuur en vervolgens nam hij de plaats in van Rens van Eijden toen de aanvoerder gespaard werd in het bekerduel tegen Excelsior. Uiteindelijk vielen François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer terug op het vertrouwde duo Van Eijden-Kvida.  

,,Ik vond het jammer dat ik een stap terug moest doen, maar vooral toen Rens terugkwam van zijn blessure, wist ik dat hij een grote kans had om weer te gaan spelen. Ik ben derde keus voor een plek in het centrum. Ik moet geduld hebben. Stappen maken en er voor zorgen dat ik tweede keus en uiteindelijk eerste keus word.’’

Frank Sturing (rechts) in duel met Mendes Moreira van Excelsior.
Volledig scherm
Frank Sturing (rechts) in duel met Mendes Moreira van Excelsior. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.