Eric Langedijk gelooft niet dat zijn zwager Marcel Boekhoorn NEC zal overnemen

blik op NECNIJMEGEN - Eric Langedijk gelooft niet dat zijn zwager Marcel Bookhoorn van plan is om NEC ooit helemaal over te nemen. Elk jaar gaat het verhaal dat de grootste investeerder ook eigenaar wordt van de Nijmeegse eerstedivisionist. 

,,Ik weet niet waar al die verhalen vandaan komen, maar van dichtbij heb ik ze nog nooit gehoord’’, zegt Langedijk in de zevende aflevering van ‘Blik op NEC’. De NEC-supporter staat ook bekend als de zanger ‘Schele Daan’. Op zijn repertoire staan nummers als ‘Vrijdag is de dag dat ik nu kiek’, ‘Ga mee neur Eniesee’, ‘Mit Daan neur de Reeperboan’ en 'Mien Cluppie'.

Belangrijk voor de club

Langedijk was tussen 2007 en 2009 ook commercieel  manager van NEC en weet als geen ander hoe belangrijk Marcel Boekhoorn voor de club is. ,,Zonder Marcel had NEC niet meer bestaan. Ik denk dat iedereen dat wel in de gaten heeft. Elk seizoen levert hij weer een fantastische bijdrage, maar nooit met het plan om alle aandelen te kopen en er zijn eigen club van te maken. NEC moet gewoon met een retegoede visie komen, een fantastisch plan voor de toekomst maken en daar Marcel en de andere investeerders bij betrekken.’’ 

Volledig scherm
Eric Langedijk als Schele Daan zingend tussen de NEC-supporters in 2008 in Hamburg waar NEC in de achtste finales van de toenmalige UEFA Cup uitgeschakeld werd door HSV.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.