‘Het leek bijna alsof NEC alleen wil promoveren als het echt niet anders kan’

BLIK OP NECNIJMEGEN - Jochem van Gelder begrijpt dat Wilco van Schaik een realistische toekomst heeft geschetst door te stellen dat de eredivisie voor NEC de komende twee seizoenen geen doel op zich is, maar beseft dat de supporters daar toch anders tegenaan kijken. 

,,Die willen maar één ding: terug. Winnen! Het leek bijna alsof NEC alleen wil promoveren als het echt niet anders kan’’ 

Jochem van Gelder verving maandag in de thuiswedstrijd van NEC tegen Jong FC Utrecht (0-0) stadionspeaker Gerry van Campen. Van dichtbij zag de 56-jarige televisiepresentator uit Beneden-Leeuwen Anthony Musaba na rust sterk invallen en bijna de wedstrijd beslissen.

‘Middenveld iets anders inrichten’

In de veertiende aflevering van ‘Blik op NEC’ hoopt de NEC-supporter (‘ik kom al 20 jaar naar de Goffert. Eerst met mijn vader, nu met mijn oudste zoon’) dat de trainers François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer de 18-jarige flankspeler vrijdag tegen Volendam een basisplaats gunnen.

Hij wordt op zijn wenken bediend, want Anthony Musaba start vrijdag op rechts voorin. ,,Dat is mooi’’, reageert Van Gelder. ,,Alleen zou ik dan met Romeny in de spits spelen en niet met Flemming.

En ik zou het middenveld iets anders inrichten met een creatieve speler. Ik zeg: Ferdi Kadioglu terug huren. Of Propertje misschien’’, doelt hij op de 17-jarige jeugdinternational Dirk Proper van NEC onder 19. ,,Als die nog te jong is anders Overtoom. Ik denk dat het dan nog beter gaat lopen.’’ 

Jochem van Gelder interviewt maandag als stadionspeaker voorafgaand aan de wedstrijd van NEC tegen Jong FC Utrecht de pupil van de week.
Volledig scherm
Jochem van Gelder interviewt maandag als stadionspeaker voorafgaand aan de wedstrijd van NEC tegen Jong FC Utrecht de pupil van de week. © BSR Agency