Boeren weggestuurd bij distributiecentrum AH in Geldermalsen; trekkers vertrokken uit Nijmegen

Video'sNIJMEGEN/ GELDERMALSEN/ ARNHEM - Een groep van zo'n dertig boeren uit de Bommelerwaard heeft een paar uur bij het distributiecentrum van AH in Geldermalsen gestaan. Ze zijn uiteindelijk weggestuurd door de politie, daarop vertrokken de boeren rustig. Boeren die de dag voor het provinciehuis in Arnhem hadden doorgebracht, zorgden voor chaos op snelwegen.

De boeren in Geldermalsen hebben eerst geprobeerd om het terrein in Geldermalsen op te komen via de voorkant, maar dat lukte vanwege de dichte slagbomen niet. Vervolgens zijn ze naar de achterkant van het distributiecentrum gegaan, waar de vrachtwagens vertrekken. Daar heeft de groep, voornamelijk jonge boeren, uiteindelijk zo'n twee uur gestaan met een biertje. De politie heeft de boeren weggestuurd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.