Volledig scherm
Kylie Jenner © EPA

Kylie Jenner doneert miljoen voor Australische dieren na ophef over bontslippers

Realityster Kylie Jenner (22) heeft een miljoen dollar gedoneerd aan verschillende hulpinitiatieven in Australië. De jongste miljardair ter wereld lag deze week nog onder vuur omdat ze op Instagram haar afschuw uitsprak over de enorme dierensterfte door de bosbranden, om kort daarna te pronken met haar Louis Vuitton-slippers van nertsenbont.

Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde People vandaag. Jenner schreef gisteren in haar Instagram stories tegenover haar 156 miljoen volgers dat de dood van talloze dieren in Australië haar hart brak. Vrijwel tegelijkertijd toonde ze trots haar ‘babyroze tenen’ in slippers van modehuis Louis Vuitton, die volgens lokale media ruim 1400 dollar kosten.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Kylie en haar babyroze tenen © Instagram Kylie Jenner

Het was het zoveelste bewijs dat de steenrijke Jenner het besef van de normale wereld compleet kwijt is, hekelden meerdere twitteraars haar actie. Het is onduidelijk of de ophef de aanleiding was voor haar gulle donatie, die een anonieme bron vandaag bevestigde tegenover People. ,,Dat bericht plaatste ze onopzettelijk zo’’, aldus de bron over Jenners slipperfoto. ,,Kylie heeft nog steeds de wens om te helpen na de verwoesting die de branden hebben aangericht.’’

Jenner was gisteren overigens niet het enige lid van haar familie dat kritiek kreeg vanwege de ramp in Australië. Op Twitter schreef iemand het onbegrijpelijk te vinden dat de Kardashian-Jenners zich geregeld uitlaten over klimaatverandering en branden, maar nooit een cent hebben gedoneerd. Dat liet Kylie’s bekende halfzus Kim Kardashian niet over haar kant gaan. ‘Niets maakt me bozer dan te zien hoe mensen denken te weten wat we hebben gedoneerd en denken dat we alles in de publiciteit moeten brengen.’

Meerdere beroemdheden lieten de afgelopen week weten geld te hebben gedoneerd aan doelen in Australië, onder wie zangeres Pink en het koppel Nicole Kidman en Keith Urban.