Volledig scherm
Simon Adamczyk houdt een koala vast die hij heeft kunnen redden uit een bosbrand in de buurt van Cape Borda. © EPA

OPROEP | Sta je op het punt om naar Australië af te reizen? Wat doe je: omboeken of toch gaan?

BOSBRANDENDEN HAAG - Wie op reis wil naar Australië krijgt van het ministerie van Buitenlandse Zaken het dringende advies delen van het continent te mijden. Door de uitbreidende bosbranden geldt de noodtoestand voor de staten South Wales, Victoria en de Australian Capital Territory (Canberra). Blijf vooral weg uit het gebied tussen Melbourne en Sydney, is het devies. 

Wie er per se moet zijn, doet er goed aan op te letten wat de lokale autoriteiten laten weten en wat het lokale nieuws meldt.

Reizigers moeten er rekening mee houden dat de situatie per plaats snel kan veranderen. Langere reistijden voor auto- en vliegverkeer en uitvallende vluchten zijn dagelijkse kost op dit moment in Australië.

Vakantieplannen

Volledig scherm
Stellietbeelden van de bosbranden ter hoogte van Victoria. © via REUTERS

Veel Nederlandse vakantiegangers plannen rond deze tijd hun reis naar Australië. De beelden van de verzengende bosbranden en het drama dat zich downunder afspeelt voor mens en dier zal reizigers mogelijk op andere gedachten brengen. 

Is de dreigende situatie met de bosbranden in Australië voor jou reden om je vakantieplannen aan te passen? Laat het ons weten. Onze verslaggever Henk van Gelder wil graag jouw verhaal en plan optekenen. 

Stuur een mail met je contactgegevens en hij belt jou. Dat kan via h.vgelder@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.