Schokkende beelden tonen karkassen van zwartgeblakerde dieren langs weg in Australië

VideoEen nieuw dieptepunt in het door bosbranden geteisterde Australië. Een grote hoeveelheid dieren ligt compleet zwartgeblakerd langs de kant van de weg. Hoteluitbaters uit het stadje Batlow, gelegen in deelstaat New South Wales, hebben schokkende en hartverscheurende foto's en video's gedeeld van verbrande kangoeroe's, koala's en schapen.

Batlow ligt in een van de gebieden in New South Wales die het zwaarst getroffen wordt door de branden. De video die vanuit een auto gemaakt werd en nu massaal aangeklikt wordt op Facebook, voelt apocalyptisch aan. In het filmpje is te zien dat de lucht nog steeds grijs is van de rook. Vervolgens worden er veel zwartgeblakerde karkassen getoond van schapen, kangoeroes en koala’s, die zich hebben opgestapeld aan de kant van de weg. Het lijkt erop dat de dieren geprobeerd hebben om aan het inferno te ontsnappen. Ze hebben een hek langs de kant van de weg nog weten te doorbreken, maar dit mocht niet meer baten. 

,,Dat deze dieren op vreselijke wijze zijn gestorven terwijl ze levend werden verbrand, is erg pijnlijk. De arme dieren probeerden te ontsnappen, het moet een hel geweest zijn. Deze branden zijn de ergste ramp die ik in mijn leven heb gezien”, reageerde iemand op de video.

‘Ergste dat ik ooit heb gezien’

Matt Roberts, een cameraman van nieuwszender ABC, postte ook enkele foto’s en een video op Twitter. ,,Absoluut hartverscheurend om vanmorgen Batlow binnen te rijden, nog nooit zoiets gezien”, schreef hij. ,,Sorry dat ik deze afbeeldingen deel. Het is compleet hartverscheurend. Het ergste dat ik ooit heb gezien, maar het verhaal moet verteld worden.”

Er zouden al zo'n 500 miljoen dieren omgekomen zijn bij de bosbranden die sinds september New South Wales teisteren. Dat blijkt uit een schatting van een Australische ecoloog. Alleen al in New South Wales zijn meer dan 8500 koala’s gestorven door de bosbranden, meldde de Australische milieuminister Sussan Ley eind vorig jaar. Het zou gaan om zo’n 30 procent van het totaal aantal koalaberen in de deelstaat.

Volledig scherm
De karkassen van de dieren zijn compleet zwartgeblakerd. © Facebook The New Batlow Hotel