Sukhwinder Kaur (links) heeft al duizenden maaltijden bereid voor de gemeenschap in het door bosbranden getroffen gebied in Bairnsdale.
Volledig scherm
Sukhwinder Kaur (links) heeft al duizenden maaltijden bereid voor de gemeenschap in het door bosbranden getroffen gebied in Bairnsdale. © EPA

Vrouw annuleert eerste trip naar India in 10 jaar om maaltijden te koken voor slachtoffers bosbranden Australië

Een vrouw die van plan was om voor het eerst in tien jaar een reis naar haar thuisland India te maken, heeft haar plannen drastisch gewijzigd toen rond de jaarwisseling de bosbranden in de Australische regio East Gippsland uitbraken. Sinds oudejaarsavond heeft ze al duizenden maaltijden voor de slachtoffers gekookt én haar familiebezoek afgezegd. ,,Mijn grote familie hier heeft me nodig’’, zegt ze.

  1. LIVE |  Ruim 10.000 doden tijdens eerste golf, Horecabranche: opvolgen advies mondkapjes is aan de ondernemer
    liveblog corona

    LIVE | Ruim 10.000 doden tijdens eerste golf, Horecabran­che: opvolgen advies mondkapjes is aan de ondernemer

    Voor heel Nederland geldt vanaf nu een dringend advies om in de publieke ruimte een mondkapje te dragen. Het aantal coronabesmettingen is in 24 uur tijd met 3294 gestegen. Dat is een nieuw dagrecord. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 20.000 nieuwe besmettingen gemeld. Zorgminister Hugo de Jonge hoopt dat er eind oktober 70.000 testen per dag kunnen worden afgenomen. Het zijn er nu ongeveer 40.000. Lees in dit liveblog alles over het coronavirus. Het liveblog van de afgelopen dagen lees je hier terug.