Volledig scherm
Het nablussen is vrijdag nog in volle gang. © DG

Brand in Erichem verspreidde zich razendsnel door alle stallen

VideoERICHEM - De brand die donderdagavond woedde in de stallen van De Knorhof aan de Erichemsewal in Erichem is ontstaan in een stal achter het woonhuis. Dat zegt hoofdofficier van dienst van de brandweer Jan van Amerongen. Door niet geïmpregneerde isolatiepanelen verspreidde de brand zich razendsnel door alle stallen.

Daarbij kwamen 20.000 varkens om. ,,Binnen een half uur was het vuur verspreid door het hele complex’’, aldus Van Amerongen. ,,Dat ging heel snel door de isolatiepanelen die heel makkelijk brandden. Tegenwoordig zijn die geïmpregneerd, maar deze nog niet.’’ 

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De politie verricht daar onderzoek naar.

Nablussen

De brandweer is naar verwachting de hele vrijdag nog druk bezig met het nablussen van de stallen. Nog steeds ontstaan er af en toe kleine brandjes in de stallen. Het enorme complex telt ongeveer 120 bij 120 meter.

Asbest

Bij de brand is asbest in de directe omgeving vrijgekomen. Een extern bedrijf brengt het verspreidingsgebied in kaart. ,,Verderop in het dorp zijn roetdeeltjes neergedaald. Dat is geen asbest’’, aldus van Amerongen.

Volledig scherm
De stallen van De Knorhof in Erichem. © DG
Volledig scherm
Nablussen. © DG
Volledig scherm
Knorhof (bovenin) in Erichem. @William Hoogteyling

Rivierenland