Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld ‘De Zusters’ van Stef Wierink aan de Kloosterplaats in Bemmel. © Erik van ’t Hullenaar

Stef Wierinks ‘colonne pinguïns’ herinnert aan Bemmels nonnenklooster

Buiten beeldIn de Betuwe staan veel kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er langs zonder er acht op te slaan. Wat stelt het voor en wat beoogde de kunstenaar? Deze week: De Zusters van Stef Wierink (76).

,,Voor het raam staat de ondeugende non.” Stef Wierink uit Haalderen grijnst als hij op het beeld in de vensterbank wijst. Deze non staat symbool voor het kunstwerk van hem aan het Kloosterplaats in Bemmel.

‘De Zusters’ heet het en herinnert aan het nonnenklooster in Bemmel. Een pand waar behalve een muur niets meer van over is, tot droefenis van de kunstenaar.

Stef Wierink is geen kunstenaar van beroep, maar heeft wel een opleiding aan de kunstacademie gevolgd. Hij heeft jarenlang gewerkt in het speciaal onderwijs en nadien nog als activiteitenbegeleider in zorgcentrum St. Jozef in Gendt. Creatief is hij zeker.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe