Overmars: Juventus heeft iets meer kans

videoAls een trotse directeur voetbalzaken woonde Marc Overmars de loting bij die Ajax aan Juventus koppelde in de kwartfinale van de Champions League. ,,We hebben eerst de groepsfase overleefd en twee prachtige wedstrijden tegen Real gespeeld. Dit is goede reclame voor Nederland", zei hij.

,,Alle mogelijke tegenstanders waren lastig. Maar voor onze spelers is dit een prachtige wedstrijd. Ze kunnen weer laten zien wie ze zijn. En ze maken een kans tegen iedereen. We moeten ook realistisch zijn. Juventus heeft iets meer kans dan wij. We zullen Ronaldo moeten uitschakelen, op welke wijze dan ook. Alles zal goed moeten vallen voor ons. Hopelijk gebeurt dat nog een keer."

Ajax kan tegen Juventus revanche nemen voor de pijnlijke nederlaag via strafschoppen in de finale van de Champions League van 1996. Overmars miste die eindstrijd wegens een blessure. ,,Tien of twaalf jaar later hebben veel spelers van Juventus gezegd dat de dokter meer dan een bruistabletje voorschreef", doelt hij op de verhalen over gedrogeerde tegenstanders. ,,Maar ik weet daar het fijne niet van en laat dat over aan experts."

Volledig scherm
Marc Overmars en zijn tegenhanger uit Turijn, Pavel Nedved © EPA