Volledig scherm
PREMIUM
Het pand aan de Celsiusweg in Elst van waaruit de criminele chatdienst werd gefaciliteerd. © Gerard Burgers

Stilte rond verdachte eigenaar van bedrijf dat hart was van chatdienst onderwereld

ELST - De Celsiusweg in Elst is een doodlopende straat op bedrijvenpark De Aam. De straat is maar aan een kant bebouwd. In het bedrijfsverzamelgebouw op nummer 18g zetelde Blackbox Security. 

Aan de Bemmelseweg in Elst is een nevenvestiging van het bedrijf geregistreerd.  Het Elster bedrijf zou de spil zijn van de versleutelde berichtendienst waarmee criminelen met elkaar chatten.

De politie wist deze berichtendienst, Ironchat, te kraken. Tientallen verdachten werden aangehouden. Onder wie de 46-jarige eigenaar van Blackbox Security. 

De hoofdvestiging van het bedrijf in Elst oogt dinsdag verlaten. Er brandt geen licht. Geen naam op de gevel, geen bordje naast de deurbel. Op de mat een enkele reclamefolder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elster tieners veroveren online kerstbomenhandel in regio
    VIDEO

    Elster tieners veroveren online kerstbomen­han­del in regio

    ELST - Steeds meer gaat online en wordt thuis bezorgd: van boodschappen tot speelgoed, van de wasmachine tot schoenen. ,,Dus waarom de kerstboom niet’’, vroegen Bart Mathijssen en Julian Macleane uit Elst zich hardop af. Dus trekken de twee 18-jarige de ondernemersschoenen aan en verspreiden komend weekend in de Betuwe, Arnhem en Nijmegen 50.000 flyers. In de hoop zoveel mogelijk kerstbomen achter de voordeuren te krijgen.

Betuwe