CLUBHELDEN | Elke dag is Ruth druk voor Klimop

videoKEKERDOM - Vrijwilligerswerk hoort bij haar leven. Ruth Dercks (27) rijdt maar al te graag vanuit haar woonplaats Nijmegen naar Kekerdom om zich in te zetten voor Klimop. De korfbalvereniging uit Kekerdom en Leuth bepaalt haar vrije tijd.

,,Na een reis naar Malawi in Afrika besefte ik pas hoezeer Klimop een belangrijk onderdeel is van mijn leven”, zegt Dercks. ,,Ik had mijn werk bij de club gemist. In Malawi deed ik vrijwilligerswerk in een ziekenhuis. Het zit in mijn aard om iets te doen voor anderen. Ik heb graag de controle, al vind ik het vooral ook mooi om samen iets opbouwen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Filmmaker Daan logeerde bij een kloosterorde en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’
    PREMIUM

    Filmmaker Daan logeerde bij een kloosteror­de en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’

    SINT AGATHA / OOIJ - Op jonge leeftijd kozen de kloosterlingen van de Kruisheren in Sint Agatha voor het celibaat: een leven zonder seks of liefdesrelatie. Voor de camera van documentairemaker Daan Jongbloed (1984) uit Ooij deelden ze gedachten die ze hun leven lang onbesproken hebben gelaten. Op het Nederlands Film Festival gaat zijn documentaire in première: ‘Celibaat’. Monoloog van de maker die buiten beeld blijft.

Nijmegen e.o.