CLUBHELDEN | Lisa (16): ‘Het is niet alleen geven, je krijgt er veel voor terug’

videoARNHEM - Ze kreeg het ‘vrijwilliger zijn’ er met de paplepel ingegoten. Lisa Rikken groeide op in een gezin, waar papa Frank en moeder Chantal zich jarenlang intensief inzetten - en dat nog steeds doen - voor hockeyvereniging HCM. Voor de 16-jarige Arnhemse was en is het dan ook de normaalste zaak van de wereld om hetzelfde te doen voor ‘haar cluppie’.

„Ik ben ermee begonnen toen ik 12 was”, vertelt Lisa. „Ik mocht toen hockeytraining gaan geven aan de allerjongsten (4 tot 6 jaar) op onze vereniging. 

Dat vond ik zo leuk dat ik steeds meer ben gaan doen. Inmiddels geef ik trainingen op dinsdag, donderdag en vrijdag, sta ik op zaterdag bij mijn eigen team (M8E1) als coach langs de lijn en draaf ik op maandag geregeld op voor een vergadering met de jeugd activiteitencommissie.”

Quote

Ik weet nog niet wat en waar ik wil gaan studeren, maar stiekem wil ik eigenlijk niet te ver weg vanwege HCM.

Lisa Rikken, vrijwilliger HCM

Veel te leuk

Lisa brengt dan ook een groot deel van haar vrije tijd door op sportpark de Drielsedijk. Haar vwo- opleiding schiet er soms zelfs bij in. „Omdat ik zelf ook nog hockey met de A1 op woensdag, vrijdag en zaterdag, blijft er weinig tijd over om te studeren. Het afgelopen jaar heb ik de vierde maar net gehaald. Ik heb even getwijfeld om minder te gaan doen op de club, maar dat wilde ik eigenlijk helemaal niet. Daarvoor vind ik het hier veel te leuk.”

Tweede huis

En dat is niet zo gek. Een groot deel van het sociale leven van de familie Rikken speelt zich af op HCM. „Papa en mama zijn er vaak ook als ik er ben”, zegt Lisa. 

„Het voelt soms een beetje als een soort tweede huis. Dat maakt het voor mij denk ik ook zo vanzelfsprekend dat ik dingen doe voor de vereniging. Ik weet nog niet wat en waar ik wil gaan studeren, maar stiekem wil ik eigenlijk niet te ver weg vanwege HCM. Zo’n gezellige club ga ik niet zomaar ergens anders vinden.”

Volledig scherm
Lisa Rikken, vrijwilliger bij hockeyclub HCM in Arnhem. © Gerard Burgers

Spelplezier

Tot die tijd wil Lisa in ieder geval blijven doen wat ze leuk vindt: training geven aan - en activiteiten organiseren voor - de jongste jeugd. 

„Voor mij voelt het niet als alleen geven. Ik krijg er ook een hoop waardering in de vorm van enthousiasme voor terug. Zo hebben we een keer een filmavond georganiseerd, met een film die de meesten allang een keer gezien hadden. En dan nog is de opkomst zo groot. Daar geniet ik van. Hetzelfde geldt voor het training geven. Ik vind het zo leuk om het spelplezier dat ik zelf heb ook bij die kleintjes terug te zien. Daar doe ik het voor.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo TOP OssTOP
EINDE
0-2
AZAZ
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
GESTAAKT
FeyenoordFEY
away logo
home logo FC EindhovenEHV
EINDE
1-2
FC UtrechtUTR
away logo