Volledig scherm
© Milan Rinck

Wij zoeken de Clubheld van het jaar: nomineren doe je hier

Wij zijn op zoek naar de Clubheld van 2018. Die vrijwilliger die het verschil maakt en dag en nacht klaarstaat voor de club. 

Stiekem wisten we het al, met of zonder Europees onderzoek: negen op de tien sporters maakt vrienden op de sportclub. Niet alleen is sporten goed voor je gezondheid, het maakt je ook in sociaal opzicht een rijker mens. 

Het is reden dat deze krant zich inzet voor de amateursport, voor het eerst samen met Nederlandse Loterij. Dichtbij in de regio geeft de sportvereniging kans aan groot en klein talent. De inbreng van clubvrijwilligers is daarbij onmisbaar.

Tien mille voor je club

Op alle sportverenigingen die ons land telt, kom je ze wel tegen: dat superlid zonder wie alles in het honderd zou lopen, de vrijwilliger die vaak onzichtbaar zijn werk doet voor velen, of het nu gaat om de boekhouding of het wassen en strijken van shirts. Hen willen we in het zonnetje zetten met de verkiezing Clubhelden van de amateursport. Voor deze bijlage gingen we alvast op zoek naar wat voorbeeldhelden.

Ken jij zelf zo'n clubheld die enorm veel tijd in de club steekt? Meld haar of hem snel aan en wie weet wint jullie club de hoofdprijs van 10.000 euro. De stembussen zijn vanaf nu geopend.

Stemmen

Clubhelden worden online aangemeld. Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet zo'n vrijwilliger minimaal vijftig stemmen ontvangen. Per gemeente zal er een winnaar zijn op basis van meeste stemmen. Uit alle gemeentewinnaars worden vijftien regiowinnaars gekozen. De regio's zijn de verspreidingsgebieden van vijftien Persgroep-titels: ED, Brabants Dagblad, BN DeStem, PZC, de Gelderlander, De Stentor, Tubantia en acht AD-titels.

Stemmen kan tot en met 30 november, 12.00 uur. Op 7 december worden alle regiowinnaars bekendgemaakt.

Stemmers maken kans op het winnen van een prachtige voetbalreis voor 2 personen naar de Premier League wedstrijd Liverpool – Chelsea, datum: 13-15 april 2019, aangeboden door Voetbalreizen.com. 

Landelijke winnaar

De landelijke uitreiking, waarvoor alle vijftien regiowinnaars zullen worden uitgenodigd is op 17 december . Een vakjury beoordeelt tijdens deze feestavond wie van hen de titel Clubheld van de amateursport 2018 mag dragen. De overall winnaar ontvangt de cheque van 10.000 euro, te besteden voor de club.

Stemmen kan tot en met 30 november 12.00 uur via Clubhelden.

Volledig scherm
© Advorm Advorm003