Scène uit de speelfilm ‘Mustang’.
Volledig scherm
PREMIUM
Scène uit de speelfilm ‘Mustang’. © PR

De meisjes van ‘Mustang’ wonen ook in Arnhem, niet alleen in Noord-Turkije

Column OnderlangsDe gedachten gingen uit naar de vijf zussen die naar een voetbalwedstrijd van Trabzonspor willen maar dat niet mogen van hun pleegvader. Ze mogen niet maar ze gaan toch. Ze klimmen het raam uit en nemen stiekem de bus naar Trabzon. 

Quote

Een leven dat de zussen verachten. Maar ook het leven dat op ze te wachten ligt

En dan is er nog de tante die haar nichtjes op televisie ziet, op de tribune, met sjaals van Trabzonspor om hun nek. En dan een hamer pakt en naar de gang rent en alle porseleinen stoppen kapotslaat. Zodat de stroom uitvalt en de mannen de zussen niet zien en zij hun toorn niet op die jonge meisjes richten zullen.

De mannen zitten buiten op de veranda en zijn in de weer met de antenne. Terwijl de vrouwen het eten koken. Gedienstig aan de man. Een leven dat de zussen (fans van Trabzonspor) verachten. Maar ook het leven dat op ze te wachten ligt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.