Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied rond Café Brasserie Dudok in Arnhem is afgezet na een bommelding. © Rolf Hensel

Gek

Column OnderlangsDe slogan ‘Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin’ van de Arnhemse Visbroertjes maakt kans op de titel ‘Slechtste Slogan van 2019’. 

Martijn Brugman

Martijn Brugman is columnist bij De Gelderlander. In zijn wekelijkse column 'Onderlangs' verhaalt hij over het reilen en zeilen in en rond Arnhem.
Klik voor eerdere columns.

Andere kanshebbers zijn ‘Wij verkopen uw huis. Nogal fidus’ (van Fidus makelaardij) en mijn persoonlijke favoriet: ‘Je rijbewijs hale, doe je bij die kale’ van Rijschool Rayactie. Absoluut dieptepunt vormt het taalkundig hartinfarct dat het UWV veroorzaakt met de slogan ‘Werken met zinhoud’.

De Visbroertjes willen de prijs graag winnen. Het is hoe dan ook reclame, zei een van hen in de krant. Het adagium dat slechte publiciteit goede publiciteit is, heb ik nooit begrepen. Mij dunkt dat het hier om een drogredenering gaat. 

Maar het heeft ook iets weg van negatieve rente. Een omdraaiing van de werkelijkheid. Ik raak er van in de war. Zoveel is duidelijk. Ik ben een verward persoon, zou je dan kunnen beweren, want die kom je steeds vaker tegen. Nooit op straat altijd in de media.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.