Het Spijkerkwartier leent zich moeilijk als decor voor de gewelddadige dood van een 73-jarige man

Column OnderlangsMijn gedachten gingen uit naar Sean Connery. Hij overleed deze week. In die gekke mengeling van werkelijkheid en fantasie komt zijn gezicht altijd voorbij, als ik bij de Berenkuil sta, tijdens de herdenking van de Slag om Arnhem. 

4 reacties

 • Fred Schuit

  6 maanden geleden
  Er wordt wel heel erg veel uit de kast getrokken zonder dat er echt een verband bestaat: Sean Connnery, Spijkerkwartier, de oorlog, het afschuwelijke recentelijke voorval, geaardheid. Erg warrig verhaal. 
 • Overlord

  6 maanden geleden
  Wat een zweverig verhaal zeg! Graag afdalen naar de werkelijkheid graag...
 • wolfman

  6 maanden geleden
  zie de relatie tussen het Spijkerkwartier en Sean Connery niet....En het echte levendige Spijkerkwartier is door Pauline Krikke de nek omgedraaid, het is nu een saaie, zoutloze buurt geworden
 • Wim

  6 maanden geleden
  Het Spijkerkwartier is een mooie buurt geworden, na het verjagen van de junkies en het vertrek van de prostitutie, maar verdraagzaamheid is er beperkt. Alleen naar gelijkdenkenden, vaak links en hoger opgeleid, is er tolerantie. Aanpak van criminelen is zwak, want geen idee hoe je met andersdenkenden om moet gaan. Terwijl men leeft in een nog sterk gemengde buurt, en hebben veel omliggende wijken een heel andere kleur. Brede betrokkenheid naar de hele wijk is essentieel. Harde gezamenlijke aanpak van criminaliteit is noodzaak.
 1. Angst voor bewapening boa: burgemeesters vrezen dat ze te veel op politieagenten gaan lijken
  PREMIUM
  39

  Angst voor bewapening boa: burgemees­ters vrezen dat ze te veel op politie­agen­ten gaan lijken

  Veel gemeenten in Oost-Nederland staan huiverig tegenover verdere bewapening van hun boa’s. Ze vrezen onder meer dat een boa te veel op een politieagent gaat lijken. De vraag naar hulpmiddelen als pepperspray, wapenstok en handboeien neemt onder boa’s en hun vakbonden toe omdat de boa een steeds grotere rol speelt in handhaving en toezicht en daarbij vaker te maken krijgt met agressie en geweld.
 2. 
Burgemeester Marcouch legt eerste krans bij Dodenherdenking zonder publiek: ‘Aan vrijheid moeten we met zijn allen werken’
  PREMIUM
  Video
  3

  Burge­mees­ter Marcouch legt eerste krans bij Dodenher­den­king zonder publiek: ‘Aan vrijheid moeten we met zijn allen werken’

  ARNHEM - ‘Aan vrijheid moeten we met zijn allen werken', zegt burgemeester Ahmed Marcouch in een bijzondere film die de gemeente heeft uitgebracht ter gelegenheid van Dodenherdenking tijdens een gesprek met drie Arnhemse jongeren. Marcouch legde dinsdagmorgen de eerste krans bij het monument ‘Mens tegen Macht’ in het centrum van de stad, samen met vicevoorzitter van de gemeenteraad Karin Kalthoff.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Arnhem e.o.