Volledig scherm
PREMIUM
Twee verse makrelen. © AD

Ik moest twee verse makrelen hebben, maar ik was in bad gaan liggen

Column OnderlangsDe dag voor kerst stond in het teken van makreel. Ik moest twee verse hebben. Maar in plaats van bijtijds op pad te gaan was ik in bad gaan liggen en raakte verstrikt in een geschiedenisboek over een Amerikaanse diplomaat. Het handelde over Vietnam, de Koude Oorlog en Bosnië.

Martijn Brugman

Martijn Brugman is columnist bij De Gelderlander. In zijn wekelijkse column 'Onderlangs' verhaalt hij over het reilen en zeilen in en rond Arnhem.
Klik voor eerdere columns.

Het viel de diplomaat op dat bij al die conflicten informatie uit het veld niet doordrong tot de top, waardoor ze daar steeds de verkeerde beslissingen namen. Tegenwoordig hoor je vaak zeggen: ,,Ze hebben geen idee wat er op de werkvloer leeft”. Nog steeds een actueel probleem dus, geloof ik. In het onderwijs, in de jeugdzorg. Bij grote gefuseerde instellingen en in de politiek. 

Misschien moeten ze daar het boek over de diplomaat eens lezen (George Packer – ‘Our Man Richard Holbrooke’). Als managementboek ongetwijfeld heilzamer dan ‘Klantgericht Leiderschap’ of ‘De High Performance Organisatie’.

Toen ik eenmaal uit bad was en de deur uitging voor de twee makrelen was het zorgwekkend laat. Ik bezocht drie supermarkten maar trof even zo vaak een leeg koelvak aan en ook de visboer op Kronenburg schudde subiet zijn hoofd toen ik naar makrelen vroeg. Uiteindelijk kwam ik thuis met een zak ingevroren kabeljauwfilet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.