Emile Ratelband.
Volledig scherm
PREMIUM
Emile Ratelband. © ANP

Volgens Emile Ratelband is het grootste slachtoffer van toenemend antisemitisme Emile Ratelband zelf

Column OnderlangsPvdA-leider Lodewijk Asscher? Dat is ‘die Joodse jongen met onbetrouwbare ogen’. Emile Ratelband sprak deze zin uit in een talkshow op televisie. De Monitor Antisemitische Incidenten van het CIDI maakte er melding van. Dat vanwege de antisemitische connotatie van de opmerking.

Quote

Zoals Ratelband reageert, zo reageren mensen met een groot ego

Je kunt Lodewijk Asscher een onbetrouwbare politicus noemen. Dat is geen probleem. Je kunt zelfs wijzen op zijn onbetrouwbare ogen, al zegt het niets. Maar de vermeende onbetrouwbaarheid in verband brengen met zijn Joodse komaf, gaat te ver. Dat lijkt mij een redelijk standpunt van het CIDI. Desalnietemin ontstak Ratelband, geconfronteerd met de melding, in grote woede.

In de krant liet hij weten dat hij in Arnhem is opgegroeid met Joodse kinderen. Hij heeft ‘jongens op hun flikker geslagen omdat ze verkeerde grapjes maakten over Hetty Jacobs’. Veel zegt dat allemaal niet hoor. Adolf Eichmanns beste vriend was een Jood. Dat weerhield het nazi-kopstuk er niet van 6 miljoen Joden de dood in te drijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.