Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Zonde

Column OnderlangsEen boze brief van een lezer! Over een sinterklaasgedicht geschreven door een gevangene. Met dat gedicht had de gevangene een wedstrijd gewonnen. Ik wist niet dat ook die tak van sport in competitieverband beoefend werd. 

Martijn Brugman

Martijn Brugman is columnist bij De Gelderlander. In zijn wekelijkse column 'Onderlangs' verhaalt hij over het reilen en zeilen in en rond Arnhem.
Klik voor eerdere columns.

De brievenschrijver was boos dat dat zo nodig in de krant moest. ‘De rijmende crimineel zit daar niet voor zweetvoeten’, schreef hij. Alles bij elkaar was het een alleraardigst briefje. Een ‘cri de coeur’ noemen ze dat in Frankrijk. 

En zoals dat hoort bij een hartenkreet: het verstand bemoeide zich er niet mee. Dus kwam de term ‘ontoerekeningsvatbare kopschoppers’ ook nog even voorbij.

De brievenschrijver zal zich deze week in zijn koffie verslikt hebben, want wederom een bericht over gevangenen. Twee Arnhemse rockartiesten zijn een band begonnen. Samen met gedetineerden! Er is een album op komst met nummers geïnspireerd op het gevangenisbestaan. 

Zanger Rocco Ostermann zei in het artikel dat psychopaten uitgesloten waren van deelneming. Wellicht stelt dat de boze lezer nog enigszins gerust. In een bepaald opzicht ook wel jammer. Al was het maar om de bandnaam die nu in mij bovenkomt (The Psychopaths).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.