Volledig scherm
PREMIUM
Arnhem-Zuid. Je hebt er wel bakfietsen, maar geen bakfietswijken. © DG

Zuid is plat en nat. In Noord heb je bakfietswijken waar ze vliegangst hebben

Column OnderlangsArnhem-Zuid is het meest gemiddelde stukje Nederland van Nederland, zei een electoraal geograaf dinsdag in de krant. Het bestaat uit rijtjeshuizen en flats, en is plat en nat. Heel anders dan Noord. Daar heb je bakfietswijken. Een woord dat nog niet zo lang bestaat. 

Quote

Ik zelf heb geen last van verdeeld­heidschaam­te. En van mijn halogeen­schaam­te ben ik sind donderdag verlost

In bakfietswijken hebben mensen last van vliegangst en de opwarming van de aarde noemen ze er ‘de ecologische crisis’. Ik woon zelf in Zuid, waar je ook wel bakfietsen ziet, maar geen bakfietswijken, als ik de electoraal geograaf goed begrijp. Bakfiets of niet, ik ben van de ernst van het klimaatprobleem doordrongen. 

Ik kocht deze week LED-spots ter vervanging van de halogeenspotjes in de keuken. Rijkelijk laat, moet ik erkennen, maar ik hikte aan tegen de hoge aanschafprijs. Halogeenschaamte dreef mij uiteindelijk naar de Praxis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.