Hubert Bruls
Volledig scherm
PREMIUM
Hubert Bruls © ANP

Een vader die continu voor de spiegel staat, die wil jij niet hebben

Column Qader ShafiqHet democratische karakter van dit land was medebepalend voor mijn keuze voor het Nederlanderschap. Inmiddels is het liefde-maakt-blindtijdperk voorbij. Ik zie al een tijdje de mankementen van onze democratie. Vooral als het om allerlei benoemingsprocedures gaat.

Afgelopen weekeinde belde een oudere Iraanse vriend die in het noorden van het land woont: ,,Die voorzitter van het Veiligheidsberaad, jullie burgemeester, lijkt me een wijze man. Is hij een socialist?'' Ik heb de linkse Iraniër, met wie ik ooit een kamer in het azc deelde, uitgelegd dat onze burgemeester een christendemocraat is en niet tot de linkse politieke families behoort. En dat zijn partij maar twee zetels in de gemeenteraad heeft. Maar we zijn blij met hem. Want hij is een bestuurder die het samenlevingsbelang dient.

Quote

Niemand heeft het meer over het Nijmeegse Soapthea­ter rondom de burgemees­ters­be­noe­ming, toen PvdA en GroenLinks voor eigen kandidaten streden

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.