Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Engelaar

Vetbollen in de Nederlandse tuin, tekenend voor de beschaving die vrede heet

Mijn dag begon met een show van een bonte specht die net voor ons huis op een stam begon te hameren. Ik stapte op de fiets. De vogelzang van onze wijk aan de Hatertse Broek, die ik soms via de telefoon aan mijn moeder in Kabul laat horen, maakte plaats voor de herrie van de auto's. Alleen met de geur van de lindenbloesems op de Hatertseweg keerde het fietsplezier terug.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Renske begrijpt Nijmegen als geen ander en past bij haar stad
    PREMIUM
    column qader shafiq

    Renske begrijpt Nijmegen als geen ander en past bij haar stad

    Medio april kwam ik haar bij een stoplicht op het Keizer Karelplein tegen. Zij vertelde over haar herstelproces dat zo langzaam ging, maar snel veranderde zij het gespreksonderwerp. We hadden het nu over de corona-getroffenen. De grote bankgebouwen om het plein belemmerden haar zicht niet op banken die er toedoen: de voedselbank en de kledingbank. ‘Ik bel de vrijwilligers om te vragen hoe het met hen gaat.’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.