Volledig scherm
PREMIUM
Zwarte Piet. © Camile Schelstraete

Binnendijks: Kindervrienden

ColumnDe V zit weer in de maand. Hoog tijd voor De Discussie, het jaarlijks debat over de hulptroepen van onze vaderlandse kindervriend. 

Dat is niet aan dovemansoren gezegd bij Sabine Scharwachter. Zij is namelijk de voorzitter van de afdeling Amsterdam van GroenLinks. Nee, niet van de hele afdeling, maar alleen van de jongerentak. De kinderafdeling dus. Sabine rukte bij haar bezoek aan Bemmel boos een zwarte pietenadvertentie van de muur bij Albert Heijn in Bemmel. Racistisch, vond ze. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gewaagd plan ‘opfrissen’ Zilverkamp: sloop en herbouw sporthal én De Kuul
    PREMIUM

    Gewaagd plan ‘opfrissen’ Zilverkamp: sloop en herbouw sporthal én De Kuul

    De Zilverkamp is bijna een halve eeuw oud, de eerste van de uiteindelijk ruim drieduizend woningen werden in 1973 opgeleverd. Het winkelcentrum kreeg tien jaar geleden nog een flinke opknap, maar de rest van de wijk is daar ook aan toe. Dus wordt stapsgewijs het openbaar groen overal al opgeknapt, maar ook wijkcentrum/sporthal De Brink en omgeving is gedateerd en heeft door de decennia heen zo z'n problemen gekregen.

Betuwe