Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Binnendijks: Soep

Beste Mike en Jim

Fantastisch gedaan, Mike en Jim Cornelissen in Doornenburg! Van harte gefeliciteerd met de waardering die jullie van de Michelingids kregen voor het besluit niet langer naar moeder Mirjam te luisteren. En het is bovendien een kwestie van op het juiste moment pieken, zeker in deze kersttijd. Wat wil je nog meer? 

Een ster boven het stalletje Rijnzicht die de weg wijst naar een waar koningsmaal bij jullie. En laat dat nu uitgerekend aan de Sterreschans zijn. Misschien is het moment aangebroken om de naam van het restaurant eens aan te passen. Nog afgezien van het feit dat we het hier feitelijk over Pannerdenschkanaalzicht moeten hebben, is ook het waterpeil afgelopen maanden zodanig laag geweest dat Rijn-uit-het-zicht doorgaans al een betere benaming is. 

Evengoed jammer dat die heerlijke tomatensoep op de menukaart eveneens uit het zicht is verdwenen. Ik bewaar nog warme herinneringen aan die soep, uit de tijd waarin ik me als illegale knecht van S. bij jullie zwart liet maken. Het familierestaurant was toen tevens de Betuwse Sinterklaasfabriek. Het was in die dagen dat een politiebusje achterwaarts Pannerdenschkanaalzicht binnenreed om ons gezelschap te beschermen tegen de boze organisatoren van de Doornenburgse intocht. 

Voor hen waren te veel sinterklazen op hetzelfde moment op dezelfde plaats net iets te veel van het goede. Wij ontsnapten ternauwernood, liggend op de vloer van het busje, bovenop onze eigen Klaas. Maar gelukkig wel pas na een bordje warme tomatensoep. Overigens had de Gendtse sinterklaas destijds net op tijd de stoomboot genomen.

Afijn, Mike en Jim, voor jullie kan deze Kerstmis niet meer stuk. Wat dacht je trouwens van kerstomaatjes op een kribje van basilicum? Eet smakelijk.

Groeten, Joop

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe