Volledig scherm
Het schouwpad achter de Germaan in Elst. © DG

Binnendijks: Vrede

Het is weer vrede in Elst. Er is een kerstbestand gesloten tussen de bewoners van De Germaan en de rest van Elst. Wat is er aan de hand? De Germanen wonen aan een brede sloot en ze hebben last van mensen die langs die waterpartij wandelen. Dat kan natuurlijk. Maar toevallig lopen die natuuraanbidders niet aan hun waterkantje, maar helemaal aan de openbare overkant.

Dus is hemel en aarde bewogen om te voorkomen dat die mensen nog langer dwars door hun uitzicht zouden kuieren. Het waterschap werd gedwongen het pad met hekken af te sluiten. Het bord op de afzetting gaf aan dat er geen hond meer op mocht. Zelfs het gemeentebestuur van Overbetuwe moest eraan te pas komen om de Germanen en het woedende voetvolk rond de tafel te krijgen. De vredesbesprekingen hebben gelukkig resultaat gehad. De gemeente tast diep in de beurs en die gaat nu een heel nieuw pad aanleggen.

Vanzelfsprekend volledig uit het zicht van de gedupeerde bewoners, zodat die lastige wandelaars vanaf komend voorjaar geheel onzichtbaar park Lingezegen kunnen bereiken. Er komt zelfs een nieuwe brug, al moet je je in Elst altijd afvragen of die wel past. Of de Germanen nu eigenaar zijn van de overkant? Nee, dat nou ook weer niet.

Of ze meebetalen aan dat nieuwe pad? Kom op zeg, doe niet zo kinderachtig. Maar natuurlijk kunt ook u altijd aankloppen bij het gemeentehuis. Bijvoorbeeld als u straks aan de overkant van de straat mensen hinderlijk door uw blikveld ziet lopen. Of als er onwelgevallige koeien in het zicht grazen. De deur van het gemeentehuis staat wijd open.

Maar ik weet zeker dat u er geen enkel raadslid zult zien. Zij willen beslist niemand storend in de weg lopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe