'Er blijken dus inderdaad talloze mensen te bestaan die op de derde dinsdag van juli ineens een onbedwingbare behoefte krijgen om precies veertig kilometer te gaan lopen.' Foto ter illustratie.
Volledig scherm
'Er blijken dus inderdaad talloze mensen te bestaan die op de derde dinsdag van juli ineens een onbedwingbare behoefte krijgen om precies veertig kilometer te gaan lopen.' Foto ter illustratie. © Eigen foto


De onbedwingbare behoefte om in juli naar Elst te wandelen

Column BinnendijksHoe een mens kan vastroesten in gebruiken. Er blijken dus inderdaad talloze mensen te bestaan die op de derde dinsdag van juli ineens een onbedwingbare behoefte krijgen om precies veertig kilometer te gaan lopen. En niet eens langs een willekeurige route. Nee, de vreemde afwijking drijft ze via een dwangmatige omweg naar Elst. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Betuwe