Volledig scherm
PREMIUM
Een enorme, roestbruine 2D-tank houdt het Bemmelse kapelletje op de heuvel onder schot. (Hier een foto van de onthulling van het kunstwerk.) © William Hoogteyling

De Randstad rukt op: de Betuwe wordt ‘Amsterdam Fruitgarden’

Binnendijks Terugblik op 2019Het jaar zit erop. Tijd om handen te schudden en elkaar een voorspoedig twintigtwintig te wensen. Maar doe het voorzichtig, om opdwarrelen van PFAS (hét scheikundebegrip van 2019) te voorkomen. Het stof is net wat gaan liggen na een jaar vol tractorfiles, bouwfiles en giftige demonstraties.

Dit jaar raakt iedereen ineens doordrongen van de wet op de privacy, maar het eerste wat gebeurt, is een datalek in de containers van de BV Lingewaard. Het vrolijke inkijkje in de geheime krochten van de gemeente duurt niet lang, maar het is voldoende om te zien dat zich enorme veranderingen aandienen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe