Minister van Justitie Ferd Grapperhaus legt in de Tweede Kamer verantwoording af voor de gang van zaken tijdens zijn bruiloft.
Volledig scherm
Minister van Justitie Ferd Grapperhaus legt in de Tweede Kamer verantwoording af voor de gang van zaken tijdens zijn bruiloft. © ANP

Zoek contact met je buren, maar hou ze wel op veilige afstand

Column BinnendijksOver drie weken is het Nationale Burendag. Nu al zijn er 3878 festiviteiten aangemeld bij de organisatie. Bijna vierduizend potentiële brandhaarden. Op het oog een wat vreemd verschijnsel nu half Nederland struikelt over minister Ferd Grapperhaus en zijn huwelijksfeestje, en alleen hijzelf niet.

  1. Betuwse gemeenteraden worstelen met de vraag of ze echt of digitaal moeten vergaderen
    PREMIUM

    Betuwse gemeentera­den worstelen met de vraag of ze echt of digitaal moeten vergaderen

    ELST/BEMMEL - In Boxmeer zorgde een meningsverschil over de vraag of de gemeenteraad echt of per beeldscherm moet vergaderen al tot Kamervragen. Zo heet wordt de soep in Lingewaard en Overbetuwe niet gegeten, maar ook daar worstelt de politiek met de vraag of ze nu live in de raadzaal of per beeldscherm de degens moeten kruisen. In de praktijk komen sinds maart beide vormen voor. Met maandelijks de beslissing welke vorm nu de voorkeur verdient. Ook hier zijn de meningen verdeeld.

Betuwe