Anti-vaxxers

columnOnze samenleving lijkt steeds meer verdeeld te worden in twee kampen. Bijvoorbeeld als het gaat om vaccinaties, van zowel mens als dier. Fanatieke tegenstanders, ook wel anti-vaxxers genoemd, laten luidkeels van zich horen en dulden geen tegenspraak. Ieder stukje bewijs ten faveure van vaccinaties, in de vorm van wetenschappelijk onderzoek wordt afgewezen.

Alle wetenschappers, doctoren, virologen enzovoort, zijn namelijk omgekocht door de farmaceutische industrie. Over complottheorieën gesproken. Toch moet ik eerlijk toegeven dat toen ik las dat bepaalde vaccinaties autisme kunnen veroorzaken, ik niet alleen schrok, maar mij ook schuldig voelde. Schuldig ten opzichte van onze zoon die immers autistisch is. Deze claim bleek echter geconcludeerd uit een slecht uitgevoerd onderzoek, waarvan de uitkomsten, ook na herhaald onderzoek, nooit meer gevonden werden. Er was dus gewoon niks van waar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers