De laatste

columnLieve Liemersen, dit is mijn laatste column voor uw geliefde dagblad. Niet dat er niets meer is te melden over de Liemers, integendeel, maar voor mij wordt het tijd voor onder andere (nog) meer muzikale activiteiten.

In de afgelopen twee jaar heb ik een reis gemaakt door de Liemers in 81 columns. Het was een mooie reis door heden en verleden. Het schrijven van deze columns heeft me veel gebracht. Ik ben met andere ogen naar onze mooie landstreek gaan kijken. Naar het doen en laten van de bewoners, de streektaal, de geschiedenis en de huidige ontwikkelingen. De Liemers is prachtig, maar ook kwetsbaar, vooral wat verkeersontwikkelingen betreft. Laten we alsjeblieft zuinig zijn op ons mooie land aan de grens.

Regelmatig ben ik teruggekeerd naar mijn persoonlijke geschiedenis. Door het schrijven werden veel familieverhalen en dierbare herinneringen afgestoft. Dat heeft me goed gedaan. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om af en toe stil te staan bij de mooie dingen uit het eigen verleden.

In mijn allereerste column vroeg ik me af of er zoiets als een Liemerse identiteit bestaat. Na twee jaar schrijven kan ik die vraag met volle overtuiging bevestigend beantwoorden. Met een knipoog naar Kennedy durf ik dan ook te zeggen: Ich bin ein Liemerse!

Quote

Zoals mijn opa uut Spiek zou zeggen: Bis in de prumentied!

Ik ben dankbaar voor de kans die ik van De Gelderlander heb gekregen om dit werk te mogen doen, en ik ben u dankbaar, voor het lezen en de vele positieve en aardige reacties. Ik hoop u allen bij gelegenheid weer te ontmoeten, misschien wel bij een optreden. Tjuus!

Volledig scherm
Paul Mulder © dg

Of zoals mijn opa uut Spiek zou zeggen: Bis in de prumentied!

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers