Genderneutraal

columnGenderneutraliteit, de kranten en het internet stonden er de afgelopen maanden vol van. Van het genderneutraal aanspreken van treinpassagiers, tot de mogelijkheid voor ouders om hun kind sekseneutraal te mogen laten vermelden in het geboorteregister. 

Aan de ene kant heeft iedereen de mond vol over genderneutraliteit, aan de andere kant verbaas ik mij over de krantenkoppen die met hoofdletters aangeven dat een 'vrouw aan het roer komt te staan bij Shell' of 'een vrouw mag op de centen gaan passen bij bedrijf x'. Daar is niet alleen weinig genderneutraals aan, maar ook valt er nog veel winst te behalen als het gaat om gendergelijkheid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vermoedens van criminaliteit vaker gemeld in Duiven en Westervoort
    PREMIUM

    Vermoedens van criminali­teit vaker gemeld in Duiven en Wester­voort

    WESTERVOORT - Politie en gemeenten krijgen steeds meer tips van bewoners en ondernemers over vermoedens van criminaliteit. Deze week nog in Westervoort. Een tip van een ondernemer leidde naar een bedrijfspand waarin twee gestolen auto’s stonden plus een reeks spullen voor een hennepkwekerij. De auto’s werden volgens de politie ‘op dat moment voorzien van een nieuwe identiteit’. De verdachten zijn dus op heterdaad betrapt op dat strafbare feit.

Liemers