Volledig scherm
© stock.xchng

Handgemaakt

ColumnWat feesten betreft zitten we in de Liemers goed, er is altijd wat te vieren. Ik ben er dol op, u ook? Ik kan er geen genoeg van krijgen, ik vier dan ook alles wat er maar te vieren valt, want zover ik het kan overzien leef je maar één keer. 

Volledig scherm
© DG
Quote

Zo'n voorgepro­gram­meerd orgel is niks voor mij. Te ingewik­keld, maar vooral te onecht

Paul Mulder

En die ene keer moet je goed benutten. Dus hard werken én veel plezier maken. En daar hoort feest bij. Met muziek natuurlijk, liefst live gespeeld. De eerste keer dat ik livemuziek hoorde, was toen mijn ouders een openluchtbal organiseerden voor ons café in Tolkamer. Als klein jungske was ik diep onder de indruk van orkest Rising Eagle, zeg maar The Eagles van 't Gelders Eiland. Slagwerk, gitaren, keyboards, speakers, spotlichten: magisch gewoon.

Vele jaren later was ik uitgenodigd op een feestje in de buurt. Nog voordat ik binnen was, hoorde ik een geweldige drel muziek. Bas, drums, blazers, toetsen, de hele mikmak. Tot mijn verbazing bleek 'de band' uit slechts één man te bestaan. Hij toverde in z'n eentje een compleet orkest uit zijn orgel. Reuzeknap, ik was weer diep onder de indruk.

Mijn achting voor de orgelman steeg naar grote hoogten toen ik hem halverwege de avond slechts met één hand zag spelen terwijl hij met zijn andere hand een biertje dronk. Maar de grote bewondering was in een klap weg toen de beste man aan het eind van de avond uitgebreid stond te kletsen aan de bar terwijl zijn orgel geheel onbemand voortdenderde.
Zo'n voorgeprogrammeerd orgel is niks voor mij. Te ingewikkeld, maar vooral te onecht. Daarom speel ik mijn handgemaakte liedjes op een gitaar.

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers