Kringloop

columnToen mijn vader de inrichting van zijn huis ging vernieuwen, belde hij de kringloop in Westervoort om de oude, nog best bruikbare meubels op te laten halen. Een tweede leven voor deze spullen was immers beter dan een en ander meteen laten afvoeren via het grof vuil, dat toen nog gratis kon. De persoon die de telefoon aannam, deed meteen al moeilijk. Kreten als 'zo goed als nieuw' en 'in de mode' vielen. De helft van de spullen lieten zij uiteindelijk staan.

Bijna wekelijks gaf ik zeer bruikbare spullen af bij de kringloop voor verkoop. Sinds ik echter zelf, op zoek naar een kop en schotel die ik nodig had voor een geintje, in Zevenaar niet voor onder de 4 euro kon slagen, was voor mij de lol eraf. En dan heb ik het over een simpele kop en schotel, niet eens iets met een (duur) merk. Een heel gewone vaas moest 7,50 euro opbrengen. U begrijpt dat mijn volgende stop de Action was.

Quote

Een alterna­tief voor leuke betaalbare tweede­hands spullen vond ik in de rommel­markt

De titel 'kringloopwinkel', waarin ooit het hergebruik van goederen centraal stond, wat bevorderd werd door de verkoop van deze gratis verkregen spullen voor een liefelijke prijs, zou een beschermde naam moeten worden. Dit soort winkels zouden die niet meer mogen dragen. Hun verkoopstijl heeft immers niets meer met de oorspronkelijke waarden te maken.

Volledig scherm
Diana van Houten © dg

Een alternatief voor leuke betaalbare tweedehands spullen vond ik in de rommelmarkt, bijvoorbeeld de vrijmarkt op Koningsdag of de kofferbakverkopen op de zaterdagen in juli en augustus langs het kanaal in Apeldoorn. Op een van die zaterdagen staan wij daar ook en verkopen daar zaken die wij niet meer gebruiken, zoals het hoort: voor een prikkie!

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verjaardag vieren in de voetbalkantine? Dat mag, maar zonder een biertje
    PREMIUM

    Verjaardag vieren in de voetbalkan­ti­ne? Dat mag, maar zonder een biertje

    DUIVEN - In kantines en dorpshuizen in de gemeente Duiven mag geen alcohol worden geschonken tijdens persoonsgebonden activiteiten zoals verjaardagen. Dit soort feestjes mag echter wél gewoon gehouden worden. Dat heeft de gemeente Duiven expliciet vastgelegd in de nieuwe drank en horecaverordening. Met deze lijst met regels wil Duiven onder meer oneerlijke concurrentie voor reguliere horeca tegengaan.

Liemers