Volledig scherm

Mol

columnWij hebben in de Liemers een fietssnelweg. Ergens bij het Kloosterpad in Babberich begint die om over de Westervoortse brug onze streek te verlaten.

Volledig scherm
© dg
Quote

Van de partijen staan er heel wat op de lijst van bedreigde diersoor­ten, met GroenLinks op stip. De enige partij die haar program klaar heeft overigens

Humphrey Ottenhof

U herkent het aan het rode asfalt en de prachtige verlichtingsarmaturen. Die stellen met hun drie bolletjes aan twee staafjes schakels van een fietsketting voor, dat u het maar weet. Het is wel degelijk een snelweg, want de fietsers hebben bijna overal voorrang. Ze zetten er dan ook, al dan niet elektrisch ondersteund, flink de sokken in. Het woord 'snorfiets' is een lachertje, zo hard als die (jonge) gasten daar op rijden.

Het laat zich raden dat er veel ongelukken gebeuren. Vooral op de kruising bij het winkelcentrum in Westervoort. Het gerucht gaat, dat er een tunnel komt. Ik keek de verkiezingsprogramma's erop na. Wat bleek, ze waren op één na nog niet klaar. Slomer dan de fietsers dus.

Van de partijen staan er heel wat op de lijst van bedreigde diersoorten, met GroenLinks op stip. De enige partij die haar program klaar heeft overigens. VVD, D66 en PvdA hebben ieder maar de helft van de SP-zetels. Het CDA daarentegen heeft niets te vrezen: het vormt een ware zwijnenplaag. Dat slobbert en wentelt heerlijk in altijd dezelfde modder.

Hoe moeten de anderen overleven? In dat gevaarlijke kruispunt schuilt een kans tot profilering. Welke partij lost het op? Wie belooft een tunnel? De programma's zwijgen erover.

Vraag het uw politici. Zet ze onder druk. Eis een antwoord. Hoe concreter hoe beter. Zij maken immers de komende vier jaar weer uw toekomst. Dat is geen spelletje. Die zien we wel op tv. Wie graaft de tunnel? Wie is de mol?

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers