Volledig scherm
De PvdA-roos met een opgeheven duim © PvdA

Niet verdiend

ColumnDe helft van u heeft gestemd, Liemerianen, dus de politieke verhoudingen in onze gemeenten liggen weer voor vier jaar vast. Je kunt makkelijk lacherig over dorpspolitiek doen, maar sommige politici roepen het echt over zichzelf af.

Ik zag opeens Mark Rutte op mijn Facebook. Hij zei: 'Naast mij staat de heer Boone, warm aanbevolen.' Daar stond de Westervoortse wethouder, te glimmen en te lonken in de camera als een ware Hekking. Joan Berings stak guitig een koppie om de hoek: 'Stem op een vrouw, nummer 2.' Rutte: 'In geval van twijfel, stem VVD.'

Minstens een derde van de VVD'ers in Westervoort moet nu dus een twijfelaar zijn. Peter Pennekamp van het CDA schreeuwde als een geknepen big dat de VVD punten van zijn partij had gepikt. Een knappe jongen die de verschillen tussen de open deuren in de partijprogramma's ziet, maar er was reuring en gesmijt met modder. U mag raden welke twee partijen straks samen in het college zitten.

Interessanter vind ik de move van Karlo Bolder, die zich online meldde met de Partij voor Westervoort (PVW), in geuren en EU-kleuren. Gezien de enorme bijval van vele Westervoorters hebben we hier te maken met een echte lokale held, die politiek kan uitgroeien tot onze eigen De Mos. Let maar op.

'Verdiend', zei een medehockeyvader als onze dochters na hard lopen en jagen erin slaagden te scoren. Ik heb op nummer vier op de lijst van de PvdA gestemd. Zij stond als enige politica te canvassen op 2 januari. Maar het pak slaag dat haar partij heeft gekregen bij de verkiezingen, na alles wat die deed voor Westervoort, is niet verdiend.

Quote

Een knappe jongen die de verschil­len tussen de open deuren in de partijpro­gram­ma's ziet, maar er was reuring en gesmijt met modder

Humphrey Ottenhof
Volledig scherm
© DG

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers