Volledig scherm
Beeld uit de televisiereclame Paarse krokodil

Paarse krokodil

ColumnAls hondeneigenaar kom je vaak buiten voor een rondje door de buurt. Daardoor vallen zaken die anders zijn dan normaal, al snel op. Hondeneigenaren staan daar niet alleen in, ook (kranten)bezorgers hebben die reputatie. Een krantenbericht met de strekking 'Krantenbezorger wekt bewoners van een brandend huis' komt immers elke paar jaar weleens voorbij.

Volledig scherm
© dg
Quote

Als reactie kreeg ik de vraag of ik dezelfde melding telefo­nisch wilde doorgeven, dan kon deze worden opgepakt

Diana van Houten

Zelf heb ik nog nooit een brand ontdekt, wel heb ik eens bewoners wakker gemaakt van wie de voordeur van hun huis openstond na een inbraak. Ik kan zo'n huis dan niet zomaar voorbijlopen, maar moet mij ermee 'bemoeien'.

Toen enkele zomers terug een bordje van het hondenuitlaatveld was losgehaald en in de heg gegooid, meldde ik dat dan ook via Twitter aan de gemeente. Als reactie kreeg ik de vraag of ik dezelfde melding telefonisch wilde doorgeven, dan kon deze worden opgepakt.

Dat vond ik wel erg omslachtig. Ik was daarin niet de enige: de Duivenpost berichtte over mijn tweet en vond dat de gemeente last had van een 'paarse krokodil', het symbool van bureaucratie en overbodige regels.

Onlangs ontdekte ik dat een put in de straat verstopt zat met bladeren. Zoekend naar een meldingsmogelijkheid kwam ik het Whats-Appnummer van de gemeente Duiven tegen. Ik maakte een foto, stuurde een bericht en kreeg te horen dat de melding was ontvangen. Al de volgende ochtend bleek de put te zijn ontstopt en het probleem opgelost, zonder de noodzaak van overbodige meldingen of geld kostende telefoongesprekken. Het doet mij deugt dat de gemeente eindelijk de lucht uit deze paarse krokodil heeft laten lopen en de social media heeft omarmd.

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers