Volledig scherm
PREMIUM
De eikenprocessierups, gefotografeerd door Erwin Waanders.

Processierups

columnOnze straat, de Duivense Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat én de Mooiste Straat van de Liemers, is vooral zo mooi door de eiken die de straat omzomen. Op de enkele gedeeltes waar geen eiken (meer) staan, heeft de straat meteen een ander gezicht en gevoel.

Het is raar wat een beetje groen doet, het verzacht het beeld en laat dingen mooier lijken. Kijk maar eens naar het terrein rond huize Welleveld, voor en na de kaalslag. Toen het terrein nog werd omgeven door hagen en de tuin opgesierd met de bloeiende rododendron zag zelfs het huis er veel statiger uit. En nu ziet het er, voordat er überhaupt gebouwd gaat worden, al uit als een bouwterrein. Onappetijtelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vermoedens van criminaliteit vaker gemeld in Duiven en Westervoort
    PREMIUM

    Vermoedens van criminali­teit vaker gemeld in Duiven en Wester­voort

    WESTERVOORT - Politie en gemeenten krijgen steeds meer tips van bewoners en ondernemers over vermoedens van criminaliteit. Deze week nog in Westervoort. Een tip van een ondernemer leidde naar een bedrijfspand waarin twee gestolen auto’s stonden plus een reeks spullen voor een hennepkwekerij. De auto’s werden volgens de politie ‘op dat moment voorzien van een nieuwe identiteit’. De verdachten zijn dus op heterdaad betrapt op dat strafbare feit.

Liemers