Volledig scherm
© Thinkstock

Rutsch

ColumnEn Liemerianen, haalt u weer opgelucht adem? Heeft u de jaarwisseling overleefd? Kijkt u fris en vrolijk het nieuwe jaar in? Mijn veel te jonge vrouw en haar vriendin hadden bedacht dat dit nieuwe jaar anders ingeluid moest worden. Niet ouderwets bij de kachel en de tv met oliebollen maar op een swingend knalfeest in de stad.

Volledig scherm
© dg
Quote

Wij zeiden tegen elkaar: waarom hebben we zoiets niet in Wester­voort?

Humphrey Ottenhof

Ik trok mijn smoking aan - die paste nog prima na 25 jaar - en rond half elf fietsten we naar Arnhem. De Westervoortse brug was kleurig aangelicht. Maar voor wie? Wij waren de enigen die passeerden. Een enkele knal en vuurpijl in de stad. Van het door mij gevreesde spervuur in het Broek geen sprake. Wij mengden ons tussen de Arnhemmers in blote schouders en elegante kledij. Wij hieven onze glazen om twaalf uur en stapten naar buiten.

Rond het Willemsplein staken groepjes mensen het mooiste siervuurwerk af. Wat een gezellige drukte op straat. Het dansen denderde binnen voort.

Wij zeiden tegen elkaar: waarom hebben we zoiets niet in Westervoort? Een feest dat je uit de huiskamer trekt, heerlijk gezamenlijk staan swingen. En wij waren dus echt niet de enige Westervoorters daar.

Op de brug terug, onder het gekleurde licht, stopten we. Hier had een straatfeest om middernacht moeten plaatsvinden! Auto's stil, champagne, vuurwerk op de bult van Putman. Wij draaiden een dansje. Helemaal goed. U begrijpt, die champagne hadden wij voldoende geproefd.

Terug op ons tuinpad riep ik nog: volgend keer zo'n feest bij ons in het dorp! Toen viel uw columnist langzaam opzij met fiets en al. Gevlijd op een bedje van boerenkool.

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers