Volledig scherm
© anp

Spatjes

columnIn onze straat kun je voor veel dingen terecht: voor de dokter, de apotheek en voor fysiotherapie. Daarnaast is er een bank - waar je steeds minder terechtkunt - maar ook een geldautomaat, waar je dan weer wel altijd terechtkunt.

Volledig scherm
© dg
Quote

Regelmatig wordt de auto tot ver voor de automaat gereden, waarna de betreffen­de bestuurder of bijrijder 'even' gaat pinnen

Diana van Houten

Met die geldautomaat is iets raars aan de hand. Automobilisten gaan zich hier raar gedragen. Rondom de geldautomaat bevinden zich een groot aantal parkeerplekken, maar die worden door de geldpinners niet altijd gebruikt. Regelmatig wordt de auto tot ver voor de automaat gereden, waarna de betreffende bestuurder of bijrijder 'even' gaat pinnen. Dat daarmee de ingang van de bank, de apotheek of de praktijk van de dokters wordt geblokkeerd, lijkt deze automobilisten totaal niets uit te maken. Dat ook het zicht op en de toegang tot het aed-apparaat wordt verminderd, vind ik nog veel erger.

De motor van het voertuig blijft soms gewoon draaien. Als je daarvan iets zegt - zoals ik afgelopen zomer omdat ik het niet fijn vond te moeten wachten in de uitlaatgassen - krijg je geen excuses maar een grote mond terug.

Maar het kan altijd erger. Onlangs stond er weer een rij van pinners én een stationair draaiende auto voor de automaat.

Nummer drie uit de rij pinners was aan de beurt toen er uit de auto een mevrouw stapte, die aangaf dat zij ook stond te wachten en nú aan de beurt was. De wachtende pinners hielpen haar snel uit de droom. Alleen de rij telt.

Er was door dit voorval toch bijna spontaan de eerste drive-throughgeldautomaat van Nederland ontstaan, maar gelukkig maken de inwoners van Duiven meteen korte metten met dit soort spatjes.

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers