Volledig scherm
© DG

Verdwijntruc

columnAls ik rechtsomkeert wil maken met onze jongste hond, die even een tussendoor plas deed op wat gemeentelijk gras, word ik aangesproken door de bewoner van een nabijgelegen huis. ,,Moeten wij het voor je opruimen?'' bromt hij mij onvriendelijk toe. ,,Die plas?'' vraag ik. ,,Hoe kan ik een plas opruimen?''

Volledig scherm
© dg
Quote

Verkeerd omdat diegene zelf verdween en niet de drol

Diana van Houten

De man bromt weer wat en richt zijn aandacht maar op mijn hond die gaat blaffen. Ze voelt vast mijn irritatie. Als er één regelmatig met gevulde hondenpoepzakken loopt, dan ben ik dat wel en dan is zo'n onterechte beschuldiging niet fijn.

Maar uiteindelijk begrijp ik zijn boosheid wel. Regelmatig zie ik hondenbezitters langslopen en stoppen omdat hun hond zich ontlast. Veel minder vaak tovert diezelfde eigenaar een zakje tevoorschijn om daarmee de bolus van de viervoeter op te ruimen.

Laatst nog zag ik dat de partner van een in de gemeentepolitiek actieve Duivenaar ook het zakje was vergeten. De betreffende politicus had ik maanden eerder met hetzelfde dier op een andere plek de verkeerde verdwijntruc zien doen. Verkeerd omdat diegene zelf verdween en niet de drol. En dat juist deze persoon dit deed, zette mij wel aan het denken.

Als iemand die uitdraagt dat onze gemeenschap beter moet worden en onze woonomgeving gezonder, die koketteert met zijn of haar sociale inslag en vervolgens zo'n houding aanneemt ten opzichte van dit soort (gemeentelijk) vastgelegde regels. Hoe geloofwaardig is die persoon dan nog als mens en politicus? En hoe integer?

Practice what you preach, zou ik adviseren. Je aan de regels houden en je rommel achter je kont opruimen, dat is pas sociaal!

Columns de Liemers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers