Volledig scherm
De nieuwjaarstalkshow van burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk in De Storm. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

'0543'

Hij schuift twee rijen voor me voorbij. Langs de rode stoelen in de grote theaterzaal van De Storm in Winterswijk. Ik groet hem vriendelijk, maar krijg geen respons. Hij schuifelt door, plant vingers en duimen van beide handen quasi-bedenkelijk voor zich uit op elkaar en mompelt ten langen leste : ,,Domien, toch?''

Volledig scherm
© Foto Joost Hoving

Het is een act met een geringschattende inslag. Hij kan het blijkbaar niet velen als je iets doet (lees: schrijft) dat niet in zijn straatje past. Dan gaan bij hem de stekels recht overeind.
Hij is blijkbaar net zo zwart-wit als de eeuwig durende, onderlinge strijd in de wereld van lokale omroepen in de Achterhoek. Een discussieavond in Bredevoort daarover wordt achterhaald als Peter Berendsen van Regio8 een samenwerking met Gelre FM en Leuk FM aankondigt. Dan gaat het nieuws daarover vóór in de krant van maandag. Dat heet journalistieke keuzes maken.
Er komt wél een verhaaltje over die discussieavond op de site van De Gelderlander en daaronder staat een reactie van '0543', het kengetal van Winterswijk. Die reaguurder trekt heel 'dapper' - want anoniem - de objectiviteit van de scribent dezes in twijfel. Als ik wil reageren, meldt een collega van de digitale redactie: dit is het mailadres van '0543'...
Hij verpakt, vlak voor het begin van de nieuwjaarsbijeenkomst in Winterswijk, zijn rancune in een toneelstukje. Gelukkig nu wel in de openbaarheid, zij het op een verholen wijze. Je moet met hem in de pas lopen, dat is wel duidelijk. Zo niet, dan slijpt hij de messen.
Hij negeert de groet van mijn kant en ik kijk hem na, terwijl hij een plek zoekt om te zitten. Spreek me fatsoenlijk aan, denk ik. Hier word ik nu stekelig van.

Quote

Je moet met hem in de pas lopen, dat is wel duidelijk. Zo niet, dan slijpt hij de messen.

Eerdere columns van Domien

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek