Volledig scherm
Camping De Twee Bruggen. Foto Theo Kock © DE GELDERLANDER

Overkomen

columnDe lach verstomt. Het gezicht trekt strak en haar betrokkenheid bij de werkgever laait op: ,,Daar kan De Twee Bruggen niets aan doen!"

Quote

Daar kan De Twee Bruggen niets aan doen!

Medewerkster De Twee Bruggen
Volledig scherm
Winterswijker én columnist voor De Gelderlander: Domien Esselink. © Foto Joost Hoving

Als ik de medewerkster van bovengenoemde camping zaterdagmiddag vertel van het ondervoede kind op de camping in de Winterswijkse buurtschap Miste, schiet ze direct in de verdediging. Ze is vrij en met dochterlief aan het winkelen in Winterswijk, en had nog niets meegekregen van het incident op de in recreatieland hoog scorende camping. 

Eerlijk gezegd was ik aanvankelijk ook verbaasd dat het De Twee Bruggen betrof, dat te boek staat als een vijf sterrencamping. Maar ja, 3.000 gasten op een camping, dat zullen toch niet allemaal modelburgers zijn?  Wat belangrijker is: hoe gaat de directe omgeving om met een ondervoed kind dat 's nachts bij een buur in de voortent in de koelkast duikt om eten en drinken te pakken? Die reactie geeft misschien wel meer het niveau van de camping aan.

In dit geval gaat er een seintje naar de burelen van de camping en wordt de politie ingeschakeld. Uiteraard duikt de pers erop, tot aan de camera van een landelijk nieuwsprogramma toe. Niet alleen burgemeester Joris Bengevoord geeft een reactie, ook eigenaar Hendrik-Jan Mensink van De Twee Bruggen doet kalm en afgewogen zijn relaas. 

Dat is de beste reactie die hij kan geven. Niet wegduiken en krampachtig de pers ontlopen, maar juist naar voren treden en alle suggesties van tafel vegen. Het is hem overkomen en met zijn optreden straalt hij juist vertrouwen uit. Hier staat geen schichtige campingeigenaar, voor een rij sloopcaravans, maar een zelfbewuste ondernemer die zijn verantwoordelijkheid neemt.

Inderdaad, De Twee Bruggen kan er niets aan doen.       

Eerdere columns van Domien 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek