Dominant

columnIk zou bijna gaan twijfelen. Fractievoorzitter Elvira Schepers van de PvdA, die de vertrekkende wethouder Rik Gommers van Winterswijks Belang bedankt voor het bijstaan van zijn toenmalige collega-wethouder Ben Uffink. Gommers schiet vol. Het bijstaan van de met zijn gezondheid kwakkelende collega is voor hem een vanzelfsprekendheid. Ook al is hij van de PvdA. Een mooi moment.

Naast die politiek-menselijke aai over de bol komt er tijdens de raadsvergadering in Winterswijk ook zo'n typisch politiek krakeelpunt naar voren. VVD-fractievoorzitter Inge Klein Gunnewiek bedankt 'haar' vertrekkende wethouder Gert Jan te Gronde en noemt hem 'uiterst integer'. Haha, dat leren die VVD'ers nooit af, ondanks alle voortijdig vertrokken bestuurders, meestal na een integriteitskwestie. Hoewel ik Te Gronde tot de integere categorie reken, blijft het vermakelijk dat de politiek in dat opzicht nooit zal veranderen.

Burgemeester Joris Bengevoord bedankt beide wethouders eveneens en heeft tussendoor ook een momentje ingeruimd voor de schrijver van deze columns. Die ook vertrekt, bij de krant waaraan hij midden jaren 80 van de vorige eeuw zijn hart heeft verpand. In 2018 liggen de verhoudingen in krantenland anders dan in de succesjaren van eind vorige eeuw. Na ruim 30 jaar bij deze krant en in totaal 35 jaar in de journalistiek wordt het tijd voor iets anders. Dingen voor mezelf.

Quote

Ik zal het schrijven van de 'Domienant­jes' missen en lezers ook, zo weet ik inmiddels

Dit is de laatste Domienant in De Gelderlander. Ik heb ze met ontzettend veel plezier geschreven. Ik zal het schrijven van de 'Domienantjes' missen en lezers ook, zo weet ik inmiddels.

Maar de twijfel ben ik allang voorbij, zó dominant is de hang naar iets nieuws. Dank voor het lezen en alle respons!

Volledig scherm
JV 13062018 Doetinchem Domien Esselink neemt afscheid, de plek waar hij het Graafschap stadion is uitgezet/ Foto : jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek