Volledig scherm
Het voormalige sportcomplex van WVC in Winterswijk. © theo kock

Drama

ColumnKoos, de groenteboer op de markt in Winterswijk overhandigt me zaterdag een zak vol kersen, bananen, rauwkost en worteltjes. ,,Wat een domper deze week", zo klinkt het dof uit zijn mond. Ik knik, en weet wat hij bedoelt. 

Volledig scherm
© Foto Joost Hoving
Quote

Ongeloof maakt zich van je meester. Hoe is dat mogelijk...? Dat kan niet!

Ik zie weer zo'n lange bal op maat. En het gemak waarmee. En áls het dan een keer misgaat, gaat het handje omhoog: 'sorry'. Een oogstrelende balbehandeling. De bal zit bij hem aan een touwtje. Pffff... Hij voetbalt zonder ogenschijnlijke inspanning. Geen natte rug, rood hoofd, gepuf of een zweetdruppel die langs de slaap langzaam naar beneden glijdt, hij is een zogenaamde mooie voetballer. Jaloers makend goed. 
Zo groeit hij, als clubman behept met een geel-zwart gestreept hart, uit tot een steunpilaar op het middenveld van voetbalvereniging  WVC. Hij zal het jarenlang volhouden, in de hoofdmacht. Na de fusie met vv Winterswijk en SKVW wordt hij vanzelf een prominent lid van FC Winterswijk. Mede ook door zijn werk als makelaar in Winterswijk.
Hoe druk hij ook is met zijn werk - hij wordt mede-vennoot  van een makelaarskantoor -, sport blijft een belangrijke plaats innemen in zijn leven. Voetballen, hardlopen, (race)fietsen, hij is een fitte vijftiger. Hetgeen hij belangrijk vindt, met het oog op zijn gezondheid.
Dan dat bericht. Afgelopen donderdagmorgen. Hè!? Ik krijg over mijn hele lichaam kippenvel. Ongeloof maakt zich van je meester. Hoe is dat mogelijk...? Dat kan niet! Toch is het zo. Wibo Eugelink overlijdt op 53-jarige leeftijd aan een bloedvergiftiging. Onderweg naar het vliegveld voor een vakantie voelt hij zich beroerd en keert terug, gesloopt door een bacterie in de bloedbaan. Schijnt zelden te gebeuren...
Koos geeft me geld terug. ,,Wat een drama."

Eerdere columns van Domien

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek