Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Bart Harmsen

Kippenvel

ColumnHoewel warm en bezweet, bevries ik op de ATB. De woorden van Anita dreunen na. ,,Ken je Rik Steentjes? We kregen gisteren telefoon, zijn dochter van veertien is overleden...’’ Sjoukje krijgt griep en het blijkt niet zomaar een griepje. Ze overlijdt...

Domien Esselink

Domien is verslaggever editie Achterhoek van De Gelderlander. In zijn wekelijkse column blijft hij dicht bij de mensen waarover hij dagelijks schrijft.
Klik voor eerdere columns

Ja, natuurlijk ken ik Rik. ,,Dit komt even binnen’’, reageer ik, en vervolg als een zombie de laatste kilometers. De woorden 'vreselijk' en 'verschrikkelijk' vechten om voorrang in mijn hoofd.

Een dag later wijst een collega mij op de website van SV Grol. Ik mag Rik dan kennen van een fietstocht naar Groningen met de sponsorclub van Longa'30, de ras-Lichtenvoordenaar woont in Groenlo en het gezin is nauw betrokken bij 'de Grol'. Zijn dochter Sjoukje voetbalde er en werkte in de koffiecorner. 

Op de site van de voetbalclub maakt voorzitter Hans Scheinck op een even inlevende als ontroerende wijze het vreselijke nieuws bekend en beschrijft de impact van het overlijden van Sjoukje op de leden van SV Grol. Het voetballeven op Sportpark Den Elshof staat stil, net zoals op scholengemeenschap Marianum, waar tentamens worden afgeblazen als gevolg van het overlijden van leerling Sjoukje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek